Asiointipalvelu- ja Kuksa-ohjeet

Partion asiointipalvelu

Jokaisen huoltajan tärkein partioväline on Partion asiointipalvelu asiointi.partio.fi. Asiointipalvelussa huoltaja ja jäsen voivat päivittää yhteystietojaan, ilmoittautua tapahtumiin ja hakea jäsenyyttä tai eroa lippukunnasta. Asiointipalvelusta löytyvät oman lippukunnan ja ryhmän johtajien yhteystiedot ja tapahtumat. Asiointipalveluun kirjaudutaan erillisellä tunnuksella eli PartioID:llä, jonka luomisesta saat ohjeen sähköpostiisi rekisteröidyttyäsi.

Uuden jäsenen lisääminen

1) huoltaja rekisteröityy

2) huoltaja lisää huollettavat itselleen asiointipalvelussa

3) huoltaja tekee huollettavalleen jäsenhakemuksen valitsemaansa lippukuntaan asiointipalvelussa

Huom!

  • Jos sinulla on jo ennestään alaikäisiä partiolaisia huollettavia partiossa, etkä ole saanut aiemmin huoltajatunnusta, pyydä lippukuntaa lisäämään itsesi huoltajaksi kaikille huollettavillesi. Kun sinut on lisätty huoltajaksi, saat siitä sähköpostiviestin, jossa tiedot rekisteröitymistä varten.

  • Jos toimit myös täysi-ikäisen partiolaisen huoltajana, ole tästä yhteydessä lippukuntaan. Lippukunta lisää tietoihisi kohdan, joka estää linkityksen katkeamisen jäsenen tullessa täysi-ikäiseksi!

Asiointipalvelu on huoltajan näkymä osa partiorekisteri Kuksaan.

Lue lisää Kuksasta Usein kysytyt kysymykset Kuksasta-sivulta.

Rekisteröityminen ja kirjautuminen asiointipalveluun

Kun olet rekisteröitynyt huoltajaksi, saat siitä sähköpostiviestin, jossa ohjeet ja tiedot kirjautumistunnuksen luomista ja asiointipalveluun kirjautumista varten. Voit kysyä tietoja (huoltajanumero ja sähköposti) myös lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalta.
Huomaa, että sekä partiolaisella, että huoltajalla on omat numeronsa. Jäsenellä jäsennumero ja huoltajalla huoltajanumero. Huoltajan sähköposti saa olla vain huoltajan tiedoissa, sitä ei saa lisätä huollettavan tietoihin.
Rekisteröityminen asiointipalvelun käyttäjäksi saamallasi huoltajanumerolla ja sähköpostiosoitteella aloitetaan osoitteeseen
asiointi.partio.fi. Suosittelemme käyttämään Chromen tai Firefoxin uusia versioita.

Ohje tunnuksen rekisteröintiin

Lisätietoja jäsenmaksuista ja linkki jäsenmaksuvapautuslomakkeelle.


Partiosta eroaminen

Joskus käy niin, että partiolle ei ole enää aikaa tai se ei enää vain kiinnosta. Tämä on harmi, sillä vähintäänkin partiosta useimmat saavat partiossa elinikäisiä ystäviä. Partiosta voi erota partion asiointipalvelussa.

Jäsentietojen elinkaari

Huoltajan tiedot säilyvät rekisterissä niin kauan, kuin huoltaja on linkitetty johonkin huollettavaan. Linkitys huoltajaan katkeaa automaattisesti, kun jäsen eroaa partiosta tai kun hänestä tulee täysi-ikäinen (poislukien tapaukset, jossa huoltajalle on merkitty, että toimii myös täysi-ikäisen huoltajana). Kun linkityksen katkeamisesta on kulunut 1 kk poistetaan kaikki huoltajan tiedot.
Jäsenen tiedot siirtyvät automaattisesti matrikkeliin, jolloin yhteystiedot poistuvat. Jäsenyys voidaan palauttaa lisäämällä jäsenyys lippukuntaan ja lisäämällä yhteystiedot.
Toimintaan liittyviä tietoja poistetaan niiden muuttuessa tarpeettomiksi. Esimerkiksi tapahtumien vastaukset (allergia jne.) poistetaan 1/6 kk tapahtuman päättymisen jälkeen riippuen tietojen arkaluonteisuudesta. Osallistumishistoria ja laskutukseen liittyvät tiedot kuitenkin säilyvät.
Jos jäsen pyytää meitä poistamaan itsensä rekisteristä, poistetaan kaikki hänen henkilötietonsa. Partiohistoria säilyy pseudonymisoinnin kautta tilastotietona. Jäsentä ei voida palauttaa!