Korona-info

Päivitetty viimeksi 20.8.2021

Elo-syyskuu

Tämä päivitys on voimassa 12.9.2021 asti.

  • Noudatamme ja seuraamme tämänhetkisiä koronaohjeita ja suosituksia. Tämänhetkinen ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Saamme seuraavan päivityksen ohjeisiin Suomen Partiolaisilta ja Pääkaupunkiseudun Patiolaisilta, mikäli koronatilanne muuttuu.

  • Syyskuussa ei järjestetä koko lippukunnan yhteisiä tapahtumia. Kauden aloitustapahtuma järjestetään jokaiselle ikäkaudelle porrastetusti. Ryhmänjohtajat ilmoittavat ryhmien syyskuun kokouspäivät ja ohjelman erikseen.

  • Pääsääntöisesti järjestämme syyskuussa ulkokokouksia korona turvaohjeet huomioiden. Jokaisella lapsella on oltava oma kasvomaski kokouksissa, johtajat huolehtivat riittävien turvavälien pitämisestä kokouksen aikana sekä käsidesiä on aina tarvittaessa saatavilla kokouksen aikana.

  • Muista, että kokouksiin voi osallistua vain täysin terveenä. Ilmoita mahdollisista korona-altistumisista välittömästi ryhmäsi johtajalle.


Järjestämme kasvokkain tapahtuvaa viikko- ja retkitoimintaa lippukunnassamme toistaiseksi vain etänä. Noudatamme toiminnassamme erityisen huolellisesti partion ja viranomaisten antamia hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Olemme päivittäneet ryhmiemme ohjelmia uusien koronaohjeiden mukaisesti. Sen vuoksi kokouksia on jonkun verran harvennettu ja kokoonnumme etänä tai ulkona.

Samoin ikäkausien yhteiset ohjelmat on muutettu siten, että ne tehdään omissa ryhmissä, omien johtajien kanssa. Kaikki ryhmät tekevät kuitenkin saman ohjelman samanlaisilla materiaaleilla omissa kokouksissaan.

Käytämme kasvomaskeja partiotapahtumissa sisällä ja ulkona, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa. Jokaisella lapsella on oltava oma kasvomaski aina varmuuden vuoksi mukana partiokokouksessa, jos joudumme ottamaan maskit käyttöön. Käytössämme on aina myös riittävästi käsidesiä ja työvälineiden puhdistusaineita tarpeen niin vaatiessa.

Otamme partiossa lähiaikoina käyttöön myös etäkokoukset, koska syksyn pimetessä ja kylmetessä aina ei ole mahdollista kokoontua ulkona. Järjestämme etäkokoukset Google Meetsissä. Lapset voivat osallistua kokoukseen puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Ryhmänjohtaja ilmoittaa hyvissä ajoin etäkokouksesta ja antaa toimintaohjeet.

Huomaa:

  • Kokouksiin ja tapahtumiin voi osallistua vain täysin terveenä

  • Ilmoita mahdollisesta altistumisesta välittömästi ryhmän johtajalle.

Lisätiedot:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille