Etusivulle

Tosi-Punkku - Hop-Hop!

16.09.2006 - 17.09.2006

Jo legendaksi muodostunut ja paljon puhuttu kisavartiomme Hop-Hop! koostui tänäkin vuonna perinteisestä porukasta: Sädis, Karmakka ja Tomppa. Kilpailun lähtö on perinteisesti ollut Tapiolan Garden hotellin edessä, mutta tällä kertaa lähtö oli Leppävaarassa Sellon ylätasanteella.

Kultaisen sarjan lähtötehtävän nimi oli Viritetyt vehkeet. Tehtävän aiheena oli rakentaa annetuista tarvikkeista neppiauto. Auton koko toki oli perinteistä neppistä isompi, mutta sama ajatus.

Autojen valmistuttua oli aika kisata neppisradalla muita vartioita vastaan. Päätimmekin tehdä autosta mallia Pickup. Puutöihin meni noin 40 minuuttia ja koristeluun 10 minuuttia, jonka jälkeen olimme valmiita neppisradalle. Automme oli perussiisti ja neppisrata meni oikein hyvin; tästä otettiin kunnon pisteet.

Kisan alussa saimme myös kaksi tehtävää jotka oli tehtävä kilpailun kuluessa. Tehtävinä oli väkertää laudan kappaleesta ja narunpätkästä jojo ja esittää muutamia jojoliikkeitä, sekä toisena tehtävä oli tehdä noin 2 metrin pituisesta riu'usta vaellussauva.

Lähtötehtävän jälkeen siirryimme busseilla Vantaan metsiköihin kisaamaan. Ensimmäisen rastin aiheena oli tunnistaa ötököitä. Kaikki ötökät olivat melko samannäköisiä emmekä tienneet oikeastaan yhtään, vaan kaikki meni lähes arvaamalla. Tämä oli hankala rasti.

Ilman jo lämmetessä ja auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta, olikin jo pieni hytinä päällä, että tästä saattaakin tulla varsin mukava kisa. Polkuja tallatessa ja keskustelun porinan ohella satuimme rastille jonka aiheena oli arvioida kuvioiden pinta-aloja, paperille tulostettujen merkkien määrää ja hedelmien kellumisominaisuuksia. Näistä suorituksista jäi hiukan epäilevä maku suuhun, mutta kait' niistäkin muutama pojo saatiin.

Seuraavaksi vuorossa olikin kananmunarasti. Tehtävänä oli heittelemällä siirtää kananmuna ehjänä 60 metrin päähän. Tavanomainen metodihan on vain heittää muna muutaman metrin päähän seuraavalle henkilölle. Ei ei ja ei, tämä ei ole paras tapa. Paljon fiksumpaa on kääriä kananmunan ympärille puoli rullaa vessapaperia ja roudaria (sitä hopeista ihmeteippiä) ja laittaa koko mytty vielä parin hanskan sisälle. Nyt ei munan pitäisi mennä ihan pikku tärskystä rikki. Heitimmekin munan 60 metrin päähän 6:lla heitolla. Vähemmilläkin heitoilla olisi selvitty, mutta metsän puusto haittasi suoritusta hiukan. Referenssinä mainittakoon, että seuraava vartio 
käytti perinteistä lähestymistapaa ja heitti munaa ilman mitään suojia ja näin ollen kulutti kaikkiaan 13 heittoa munan saattamiseksi maaliin (Lisähuomautuksena kerrottakoon, että yö-rastilla kiertänyt epävirallinen huhu väitti, että teimme pohjat!).

Saavuttuamme seuraavalle rastille olikin tehtävänä kisailla ”Haluatko miljonääriksi?” -visailussa. Käytimme muutamia oljenkorsia, mutta väärä vastaus ensimmäisessä kynnyskysymyksessä aiheutti saldoksi 0-pistettä. Pieleen meni tämä tehtävä. Saman rastin toisena tehtävänä oli tehdä Mignonmuna ja virkata munalle pipo. Rastihenkilökunnalta saimme kananmunan, suklaata ja lankaa. Ensimmäiseksi Tomppa teki kananmunaan reiät nuppineulalla ja puhalsi kananmunan sisällöin pois. Tämän jälkeen suklaa laitettiin pieneen muovipussiin ja pussi trangiassa kiehuvaan veteen. 

Hetken kuluttua suklaa oli sulanut osittain juoksevaksi ja aloitimme suklaan valuttamisen kanamunan sisään. Homma ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja jouduimmekin hiukan suurentamaan kananmunassa ollutta reikää. No, tuo nyt ei kuitenkaan kovin paha juttu ollut.

Jossain vaiheessa Tomppa kuitenkin vahingossa tipautti nuppineulan munan sisälle suklaan joukkoon.

Tonin tehtävä oli opetella virkkaamaan ja virkata munalle pipo. Tonin lueskellutta A4-paperin laajuista virkkausohjetta noin tunnin verran, osoittautui, että pipoa ei synny. Ensimmäisen 4 aloituslenkin jälkeen ei ohjeiden perusteella jäänyt mitään käsitystä miten virkkaus tapahtuu. Noh, saimmepa kuitenkin Mignonmunan valmiiksi.

Eräällä rastilla tehtävänä oli pudottaa kananmuna maitolaatikkoon mahdollisimman korkealta (max 2m), kuitenkaan rikkomatta kananmunaa. Välineistöksi saimme kananmunan lisäksi 2 ilmapalloa, muovipussin, narunpätkän, palasen roudaria ja 4 juomapilliä.

Hetken pähkäiltyämme päätimme, että emme yritä rakentaa munalle pehmeää laskeutumisalustaa vaan puhkuimme ilmapallot täyteen, laitoimme kananmunan näiden väliin ja 
ilmapallo-egu-hässäkän muovipussiin. Päätimme myös pudottaa munan täydestä kahdesta metristä. Ennen pudottamista menimme seisomaan tiukasti maitolaatikon ympärille 
muodostaen "tunnelin", jotta muovipussi-ilmapallo-muna-härdelli ei pääsisi tippumaan ohi maitolaatikon. Kananmuna säilyi ehjänä. Pisteet kerättiin tältäkin rastilta.

Saavuttuamme yö-rastille huomasimme Ilweksen Paluun saapuneen yö-rastille hiukan ennen meitä. Ensiksi valitsimme itesellemme hyvän laavupaikan ja kutsuimme Ilweksen Paluun yöpymään nuotiopaikallemme. Pystytimme laavun, haimme nuotioalustan (tynnyrin puolikkaan) ja aloitimme ruoan valmistuksen. Syötyämme olikin jo aika hyökätä yötehtävien kimppuun.

Ensimmäinen yötehtävämme oli valmistaa lihapiirakka. Jauhoja, mausteita, jauhelihaa yms. ja trangia tulille. Loppujen lopuksi melko yksinkertainen tehtävä. 

Omatekoinen uppopaistettu lihapiirakka tuntui maistuvan tuomaristolle ja ulkonäkökin oli ihan jees. Tästäkin varmaan muutapa pojo napattiin.

Toisena yötehtävänä oli pelata Mölkkyä muita kultaisen-sarjan vartioita vastaan. Pelailimme muutamia vartioita vastaan joista voitimme kaksi ja hävisimme kolme. 

Muiden kultaisen sarjan vartioita emme tavoittaneet yön aikana, joten loput pelit jäivät pelaamatta (emme kyllä kovastikkaan muita etsineet, mutta eipä meitäkään huhuiltu). Loppuillan käytimmekin jojon ja vaellussauvan rakenteluun. 

Jossain vaiheessa myös OEK:n harmaassa-sarjassa kisaava Ruutana -vartio (Marakatti, Vide ja Kimppi) saapui yö-rastille ja liittyi nuotiopaikkamme vahvuuteen. 

Nuotiomme ympärillä yöpyikin kaikki kolme OEK:sta kisaamassa olevaa vartiota, jotka edustivat noin neljää eri partiosukupolvea, joista jopa 3 henkilöä edustivat OEK:n aikaisempia lippukunnanjohtajia.

Ilweksen paluu vetäytyi yöpuulle kymmenen maissa, Hop-Hop! puolen yön jälkeen ja Ruutana joskus myöhemmin.

Aamulla ensimmäisenä liikkeelle lähti Ruutana noin kuudelta. Ilweksen Paluu ehkä joskus seitsemän hujakoilla ja Hop-Hop!, ohjeiden mukaisesti, rynnisti liikkeelle tasan kello kahdeksan.

Sunnuntain ensimmäinen rastitehtävä oli rakentaa annetuista ja omista materiaaleista hyrrä. Aikaa 10 minuuttia. Arvosteluperusteena hyrrän pyörimisaika. Kait' tuo pari-kolme sekuntia pyöri. Vaikea sanoa tuliko tuosta pisteitä, toivottavasti edes yksi. Samaisen rastin toisena tehtävänä oli tunnistaa valokuvien perusteella paikka. Oli siis valokuvattu esim. jokin silta Espoossa, ja tämä piti tunnistaa sekä valita kaupungin kartasta paikan sijainti. Eiköhän tuosta ainakin puolet mennyt oikein.

Toisena rastitehtävänä oli liittää kasa tunnettujen tv-sairaalasarjojen näyttelijöitä sarjoihin joissa he esiityivät. Varmasti tiedettiin ehkäpä kolmasosa, loput meni mutu-fiiliksellä.

Kolmannella rastilla pitikin sitten esitellä kisanaikana rakennettua jojoa ja tehdä muutamia temppuja. Jojomme halkesi kahti, mutta oli kuulemma muuten ihan siisti väkerrys. Pisteitä tuskin herui...

Lopuksi olikin kiritaipaleen aika, kohteena kilpailun maali. Kiritaipaleella oli muutamia kysymyksiä joihin väärin vastaamalla matka jatkui pidempää reittiä ja oikealla vastauksella lyhyempää reittiä.

Maaliin saavuimmekin hyvillä mielin. Sää suosi, kisajärjestelyt toimivat hyvin ja rastitehtävät olivat mukavia. Kaikin puolin hyvin onnistunut kisa josta nautimme täysin rinnoin.

Ensi vuonna onkin sitten Lommon (Lepi,OEK,MeMe,MuLi,Oms) (eli mm. OEK:n) vuoro järjestää Punkku. Saakin nähdä hälyytetäänkö Hop-Hop! järjestelytehtäviin vai pääsemmekö kisaamaan. Kummin vain käy niin ensi vuonnakin Hop-Hop! on mukana Punkussa.

- Vartio Hop-Hop!, 613, kultainen sarja
psta, Toni

Partiolippukunta Olarin Eräkotkat ry