Etusivulle

Retro-Punkku '05

17.09.2005 - 18.09.2005

Ilwes-vartio lähti Punkkuun ensimmäistä kertaa (myös Vj oli ensikertalainen). Alunperin piti kaikkien vartsujen lähteä mukaan, mutta parin perjantaina tulleen ikävän sairastapauksen jälkeen jäljellä oli seuraava ryhmä, joka lähti kisaamaan valkoiseen sarjaan: Vj Teemu, sekä vartsut Aleksi, Eemi ja Joel.

Kisa alkoi tosissaan jo lähdössä kun vartioiden piti rakentaa annetuista tarvikkeista ohjeiden mukainen (perhos)haavi. Koleassa aamusäässä oli hieman ikävä väkertää mutta kyllä lopulta tuli valmista ja jätettyämme haavin rastihenkilöiden huostaan vartiomme lähti liikkeelle.

Lauantaina oli rasti-tehtävinä esim. golfpallojen ampumista suurikokoisella ritsalla, solmujen tunnistusta ja tekemistä,  ensiapuväittämiä, pistesuunnistusta sekä maaperänäytteiden ja slanginimien tunnistusta.

 Rastivälit sujuivat hyvin, vaikka Vj katsoikin neloselta lähtiessä vähän matkaa väärää tietä. Tämän pienen kommelluksen ja yhden väärän reittivalinnan jälkeen vartio löysi tiensä vitoselle ja sen jälkeen yölle.

Täällä tapasimme OEK:laisen kultaisessa-sarjassa kilpailevan Hop hop!in, joka kutsui meidät notskinsa ääreen. Mikäs siinä, otimme kutsun ilomielin vastaan. Laavukin saatiin pystyyn kun oli selvitty pienistä ongelmista trangian kanssa ja tehty rastimiehille Koululounas (mannapuuroa). Pian vartiomme sai myös omat ruokansa tehtyä ja syötyä parempaan talteen. Ennen nukkumaan menoa merkkasimme vielä Yö-tehtävää varten saatuun lautaan sahauskohdat. Kömmimme nukkumaan hyvillä mielin varmoina siitä että aamulla ehtisimme tehdä vaaditun klapikopan ennen kuin lähtisimme yhdeksältä.

Aamulla meitä odotti ikävä yllätys kun totesimme lautamme ilmeisesti kasvattaneen yön aikana jalat ja vain kävelleen pois. Notskin äärestä oli jo ehtinyt lähteä yksi vartio ja Hop hop! pakkaili kamojaan herätessämme. Vj kävi vielä tiedustelemassa Infosta tilannetta mutta koska lautoja ei enää löytynyt, jouduimme jättämään tehtävään väliin. Tavaroiden pakkaamisen ja pienen odottelun jälkeen pääsi vartiomme jatkamaan matkaa.

Sunnuntain rasteilla oli sään tutkailua, paikan määritystä maaston perusteella joka tuotti hiukan ongelmia, osmarin ja parin muun solmun tekemistä, partioihanteita ja tietysti loppukiri.

Sää oli kumpanakin päivänä hyvä, ainoat poikkeukset olivat lauantain sadekuuro kakkoselta lähtiessä ja aamulla laavun katolla (ja joissain saappaissakin!) ollut kuura. 

Ainakin allekirjottaneella oli hauskaa joten ensikin vuonna voisi lähteä kisaamaan (tosin vähän pidemmällä varoitusajalla ;) )

Ilwes-vartio,

Teemu

Partiolippukunta Olarin Eräkotkat ry