Etusivulle

Retro-Punkku 2005 - Hop-Hop!

17.09.2005 - 18.09.2005

Tämän vuotiseen Espoon Punaseen legendaarinen Hop-Hop! -vartiomme lähti intoa puhkuen perinteisellä miehityksellä Sädevuon Toni, Karmakan Mikko ja Heikkisen Tomi. Lippukunnastamme oli kisaamassa yhteensä 3 -vartiota, Hop-Hop!, Ilwes ja Puuhatiimi. Ilweksestä matkassa oli mukana VJ sekä 3 vartiolaista, Puuhatiimi oli eri lippukuntien "vanhoista parroista" koottu sekavartio jossa OEK:sta Mikko ja Vide, molemmat OEK:n vanhoja lippukunnanjohtajia.

Vartiomme Hop-Hop! kisasi kultaisessa sarjassa, Puuhatiimi harmaassa sarjassa ja Ilwes valkoisessa sarjassa.

Aloitimme kisan lähtötehtävän väkertämisellä jonka tarkoituksena oli saada rakennettua omenanpoiminta (kait?) värkki. Aikamme väkerrettyä saimme aikaan jonkinlaisen viritelmän jolla ei kuitenkaan ainakaan omenoita olisi saanut kerättyä, mutta oli se kuitenkin hyvä yritys. Ja sitten matkaan...

Lauantain reitti oli Kultaisen sarjan osalta varsin maltillinen. Rastitehtävinä oli mm. golfpallon ammuntaa eräänlaisella ritsalla, partiotietämystä, ensiaputietämystä, kasvien- ja puustontunnistamista, kivi-paperi-sakset -pelin pelaamista koko kisan ajan muita vartioita vastaan.

Rastivälit 1-4 suunnistimme varsin onnistuneesti ilman suurempia erheitä, mutta neloselta vitoselle matkatessa otti Tomppa hiukan liikaa länteen ja hopsan kun yht' äkkiä eräältä jyrkänteeltä alastultuamme seisoskelimme keskellä golfkenttää. No mitäs siinä sitten seisoskelemaan vaan etsimään tietä ulos golfkentältä.

Vitosrastin piti olla ihan siinä sitten nurkalla, mutta ei vain tahtonut löytyä. Löytyihän se lopulta. Tehtävänä oli merkitä karttaruudut annetuille Espoon katunimille sekä suomentaa Espoolaisten paikannimien slanginimet.

Lähdettyämme rastilta viisi tuli meitä vastaan muita kisavartioita jotka etsivät vitosrastia. Ilmeni, että vitosrasti oli mitä ilmeisemmin väärässä paikassa. Ehkä tollaset 200 metriä liikaa etelään joka metsässä on melkoinen matka. Tuota en kyllä täydellä varmuudella voi sanoa, mutta tällaiseen johtopäätökseen tulimme muiden vartioiden kanssa.

Matkalla vitoselta kutoselle huomasimme kellon olevan vasta puoli kolme ja Lommilan Mäkkärin olevan vain puolen kilometrin etäisyydellä, tosin väärässä suunnassa. Koska vartiollamme oli vain yksi rasti käymättä niin totesimme aikaa olevan sen verran reippaasti, että piipahdus Mäkkärissä tuntui varsin kutkuttavalta ajatukselta.

Tunti Mäkkärissä ja nokka kohti viimeistä rastia. Viimeisen rastin jälkeen jatkoimme yörastille jonne saavuimme siinä neljän hujakoilla. Avotulimajoite pystyyn, nuotipaikka kuntoon ja yötehtävän kimppuun. Yö-tehtävänä oli Bongorummut ja peruukki. Parin tunnin perästä Bongorummut valmiina ja peruukkikin jo hyvällä mallilla. Tässä vaiheessa taisimme huomata Puuhatiiminkin jo saapuneen yö-rastille. Vielä pari tuntia ja Ilweskin oli saapunyt yö-rastille. Kutsuimmekin Ilweksen majoittumaan nuotiomme äärelle.

Ilta menikin varsin lupsakasti tuttujen kanssa rupatellessa. Loppujen lopuksi nuotiomme ääressä majoittui sopivat neljä vartiota. 2 OEK:sta, 1 OMS:sta ja 1 HaHa:sta. Ilweksen pojat olivat päivän urakoinnin jälkeen niin väsyneitä, että vetäytyivät yöpuulle ensimmäisenä. Puoliltaöin Hop-Hop!:kin päätti vetäytyä makuupussien uumeniin. OEK siis kuorsasi kun muut vielä tekivät tai aloittelivat yötehtäviensä väkertämistä.

Hauskana sattumana tapahtui niin, että HaHa:n pystyttäessä laavuaan bongasi Tomppa heidän laavustaan OEK:n leiman. Tätähän sitten naureskeltiin pitkään HaHalaisten tiukasti kieltäen tahallisen varastamisen. Laavu kuulemma vuosia sitten yht' äkkiä, pyytämättä ja yllätyksenä, vain ilmestynyt heidän kololleen. Okei, okei, uskotaan :) Partiossa ja varsinkin hiukankin isommilla leireillä tavaroita vain vaihtuu. Tässä sinänsä mitään erityisen kummallista. Aamulla sitten haltuunotimme OEK:n omaisuuden.

Sunnuntaina Kultaisen sarjan rastitehtäviin kuului eräänlainen sadevesimääränarviointi, yleistieto, eräänlaista sijainninseurantaa, solmurasti ja Star Trek.

Kultaisen sarjan kisareitti lauantaina kulki noin abaut suurinpiirtein linjalla Saarnilaaksonkoulu-Hakosilta-Vantinlaakso-Mikkelä-Gumböle-
Karhusuo-Miilukorpi-Oittaa. Sunnuntain reitti kulkikin sitten akselilla Oittaa-Ryssänkallio-Ryssänniitty-Isosuo-Lajalampi-Herrbacka. Harmaa sarjahan on tarkoitettu tosikisaajille joten heidän reittinsä oli pidempi ja valkoinen sarja taas nuorille ensikertalaisille joten heidän reittinsä oli varmaan suunnilleen sama tai hiukan lyhyempi.

Sää oli molempina päivinä varsin miellyttävä, yön tosin ollessa hiukan viileähkö.

Ainakin meillä oli hauskaa ja mukavaa joten ensi vuonna uudestaan!

Team Hop-Hop!,
- Toni

Partiolippukunta Olarin Eräkotkat ry