Etusivulle

LUMPPARI 2000

25.03.2000 - 26.03.2000

Lumppari 2000 oli lippukuntamme sudenpennuille järjestetty retki Pohjois-Espoon Myllyjärven rannalla sijaitsevalla "Mylliksen" -kämpällä. Koska retki oli suunnattu sudareille, oli myös lähtökin perinteisesti lauantai aamuna.

Kokoonnuimme lauantaiaamuna Olarin kirkolle yhteislähtöä varten klo 09.00. Paikalle saapui Hattiwatit / Tenavat -laumasta kiitettävät 7 henkeä sekä johtajistoakin saatiin paikalle 4 henkeä. Kun kaikki kamat oli saatu survottua autoihin ja vielä kaikki osallistujatkin mahtuivat mukaan, oli aika startata.

Päästyämme perille Myllikselle veimme ensi töiksemme kamat sisälle kämppään ja käännettiin lämpö päälle. Ensimmäinen ohjelmanumero tämän jälkeen oli telttojen ym. majoitteiden käyttöön liittyvien taitojen verestäminen. Ensimmäinen majoite jota muisteltiin oli laavu. Laavun pystytyksessä menikin sitten helposti tunti, mutta kyllä se lopulta pystyssä olikin ja olisipa siinä saattanut uskaltaa nukkuakkin. Seuraava majoite olikin jo aavistuksen isompi eli puolijoukkue teltta. Puolikasta alettiinkin pystyttää Karmakan Mikon ja Sädevuo Tonin johdolla. Ensin muisteltiin hiukan kokouksissa läpikäytyjä asioita jonkan jälkeen hyökättiin itse teltan kimppuun. Kun oli aika hakata kiilat maahan, muodostui ongelmaksi suhteellisen jäinen maa. Emme jääneet tuhraamaan aikaa jää-ongelman ratkaisemiseen vaan päätimme ratkaista asian pitelemällä kepeistä käsin kiinni. Kun oli aika survaista keskisalko paikalleen, se myös tehtiin. Ja kun teltta oli pystyssä menimme katselemaan sisälle samalla kun muutama johtaja piteli keppejä pystyssä.

Nyt olikin jo aika mennä syömään. Ensin tietysti purimme teltan jonka jälkeen kurnivien mahojen vaatiessa täydennystä suuntasimme nokat kohti kämppää ja siellä keittiötä. Karmakka ja Sädevuo olivat valmistaneet maittavan aterian joka koostui perunamuusista, lihapullista, leivistä ja salaatista. Sapuskan jälkeen pidettiinkin ruokalepo...
...Kun oli levätty siirryttiin ulos hetkiseksi peuhaamaan jonka jälkeen rontattiin klapeja puuvarastoon. Klapien jälkeen siirryttiin sisäohjelmaan sekä hiukan vapaa-aikaakin tarjottiin retkeläisten pyynnöstä. Nyt kello olikin jo kuuden korvilla ja oli aika käväistä ulokona ottamassa ylimääräiset energiat pois ennen pieni muotoista välipalaa.

Puoli kahdeksan korvilla siirryttinkin taas ulos ja pienimuotoiselle maastikselle (parkkipaikalle ja takaisin) jossa pysähdyttiin muutamalla rastilla harjoittelemassa muunmuassa solmuja sekä ensiapua. Maastikselta palatessa oli ilmassa havaittavissa selvä pizzan tuoksu. Karmakka ja Sädevuo jälleen kerran osoittivat maagiset jokapaikan höylän taitonsa ja loihtivat keittiössä mitä maukkaimmat pizzat iltapalaksi. Pizzan jälkeen hiukan peuhaamista ja nukkumaan.

Sunnuntai aamu valkea retkeläisille siinä yhdeksän korvilla. Aamupalaksi maittavaa puuroa ja leipää. Aamupalan jälkeen tavaroiden pakkailua sekä siivoamista. Kun kamat oli pakattu ja kämpästä suurimmat roskat saatu pois siirryttiinkin ulos. Päivän ohjelmana oli lipunnosto ja lasku. Ensin kävimme läpi kokouksissa käsitellyt asiat sekä tämän jälkeen Karmakka ja Sädevuo demonstroivat lipunnostoa suorittamalla mallikkaan noston. Ja kun oppia oli otettu suurista taitureista pääsivät kaikki kokeilemaan käytännön tasolla kuinka nosto tapahtuu. Muuta tunti vierähtikin lipunnoston harjoittelussa joka aiheuttikin pientä hiukopalan tarvetta mikä tietysti johti välipalan mutustamiseen. Menu sisälsi lihapiirakoita makkaraa sekä mausteita. Hups ja kello olikin jo melkein kaksi jolloin vanhemmat alkoivat saapua parkkipaikalle.

Ja näin olikin saatu taas yksi loistava retki pulkkaan. Toki täytynee huomioida, että retkellä tehtiin paljon muutakin jota ei tässä reportaasissa ehditty mainita, mutta pääpiirteittäin se meni näin. Parahin partioterveisin,
 

Toni Sädevuo

Partiolippukunta Olarin Eräkotkat ry