Etusivulle

Punkku 2002

14.09.2002 - 15.09.2002

Punkkuun lähdettiin taas syyskuussa taistelemaan maineesta ja kunniasta.

Lähtö oli tällä kertaa Luukista, jonne löysikin tiensä suuri joukko kisavartioita. OEK oli tällä kertaa järjestävässä organisaatiossa aktiivisesti mukana, joten "oekkeja" oli kisaamassa hieman normaalia vähemmän. Muutamia vartioita kuitenkin. Monivuotinen kisakaverini Tonza oli hassutettu järjestämään kisan huoltoa, joten uudeksi kisakamukseni olinkin tiukkojen esikarsintojen kautta valinnut itse vanhan pesänrakentajan, Niittykummun esileikkijän, johtaja Majamaa alias Mapan.

Yhdessä Mapan kanssa siis saavuimme Luukin ulkoilumajalle. Kävimme vetäisemässä nopeat aamusumpit kahvilassa, jonka jälkeen olimme valmiita itse kisakoitokseen. Enää oli suoriuduttava aina niin haastavasta ilmoittautumisesta. :)

Ennen kisaa oli lipunnosto sekä ansioituneiden EPT:läisten palkitseminen. Saatiinhan sekin messu lopulta käytyä ja päästiin itse kisaan.

Aurinko paistoi, kun kultainen sarja aloitti ammattimaiseen ja harkitsevaan tapaansa lähtötehtävän pakertamisen. Piti tehdä jonkinlainen kyykkälaatikko palikoineen/vastaava. Meidän osalta päädyimme jo useana vuotena hyväksi havaitsemaamme ratkaisuun: tehtävä puolessa ajassa valmiiksi ja kultaisen sarjan KÄRJEKSI etenemään. Noudattaen vanhaa taktiikkamme pääsimme siis "vapaalle ladulle" n. puolen tunnin puutyöpakertamisen jälkeen.

Ei lähtötehtävämme aivan mallikappaleen näköinen ollut myönnettäköön, mutta kyllä sillä kyykkää pelaisi koska vain - ainakin hieman sääntöjä soveltaen.

Luukista reitti eteni etelään. Rasteja kierrettiin päivän aikana useita, mutta viisaasti edennyt vartiomme ehti kuin ehtikin hyvissä ajoin ennen pimeää yörastille. Yörasti sijaitsi Pirttimäen viereisellä pellolla, jossa vartiomme on ennenkin Punkuissa yöpynyt. Tuttu paikka siis.

Päivästä jäi erityisesti mieleen rasti, jossa Extreme Doodsonit olivat temppujensa jälkeen hieman "romuna" ja heitä pääsi paikkailemaan. Legendaarinen EA-rasti siis!

Yörastilla kultaisen sarjan piti vääntää ralliauto puusta, jolla seuraavana päivänä piti laskea metrejä mäestä. Yösuunnistuksessa paistettiin lettuja ja yön pimeydessä väännettiin palindromeja. KÄÄK Harmaan sarjan "nysväys"yötehtävää voi kuvailla sanalla haastava. Kanan (toinen harmaan yötehtävä) laavumme naapurivartio valmisti kyllä herkulliseksi. Taisi sieltä repusta tosin pientä kotkotusta kuulua pitkin päivää! Uni oli juuri tulossa silmään, kun eräs harmaan sarjan vartio vasta tuli puuskuttaen ja vettä valuvana yöpaikalle. "Erätaitoiset" miehemme olivat löytäneet Nuuksion erämaista voittajansa - villin kosken. Niin se Nuuksio opettaa! Olisikohan aika tunnustaa tosiasiat ja siirtyä sarjatasoa ylemmäs - kultaiseen?

Aamun vasta sarastaessa, vartiomme ponnahti ulos makuupusseistaan. Alkoi ripeä ja hyvin harjoiteltu laavun + kamojen pakkaus. Yöpaikkahan pitää jättää neitseellisen kuntoon ja tämän vartiomme toki muisti.

Viiden rastin jälkeen saavuimmekin maaliin, joka tänä vuonna sijaitsi uudessa Oittaan ulkoilukeskuksessa. Siellä on vanha navetta rakennettu kahvila-ravintola-terassi- saunakompleksiksi. Sauna oli lämmin ja tilat olivat muutenkin uudet ja hienot. Taitaa paikka olla talvisin myös hiihtäjien suosima ja lumivarmin Espoon murtsikkamestoista. Käykää tsekkaamassa!

Kotiin maalista päästiin vanhempien perinteisellä, julkisilla tai taxilla. Itse sain autokyydin Leppävaaran asemalle, josta otimme junakyydin Helsingin keskustaan. Vanhoja pääsi muistelemaan, kun junamatkalla oli samassa vaunussa mukana Maton vanha tyttökaveri. Arvaapa kuka?-) Punkku on espoolaista partiotaitokisalegendaa ja se soi ja se soi ja se soi... Hyvää putkea ei kannata katkaista, joten ensi vuonna taas uudestaan!!!

Tomppa -73

Partiolippukunta Olarin Eräkotkat ry