Etusivulle

Eräpöräys IV - Munat jäässä

27.02.2009 - 01.03.2009

Mentiin Espoon keskuksen Entressen edestä Hesburgeriin, jossa Karhusilmä ei saanut hampurilaista. Sitten lähdimme 85-bussilla kohti Nuuksionpäätä. Sieltä kävelimme Kattilan kautta Takalan laavulle ja paistoimme makkaraa. Tulessa oli makkaran lisäksi mm. ihmisvillaa, pulloja ja sytkäri. Spidermän valvoi toimintaa tornista. Yö meni myöhään ja sudet ulvoivat.

Aamulla heräsimme Huuliharppukostajan saapumiseen ja A-Bros:n aamuiseen vaellusmylvintään. Molemmat saapujat toivat kaivattua kahvia ja aamu lähti sen ja puuron voimin käyntiin. Takalassa kävi bousailemassa myös hiljainen mies SORTSEISSA ja oransseissa lenkkareissa.

Olimme intoa täynnä ja lähdimme Takalan laavulta Pikku-Parikkaalle. Söimme kyseisellä järvellä makoisaa spydäriä höystettynä Aapron sulate(sissi)juustolla ja munalla. Lähdimme jälleen patikoimaan ja pysähdyimme hengähtämään Takalan laavulle taas. Siellä tapasimme pelottavan koiranaisen, joten meille tuli kiire pois. Koiranainen tutki urosten merkkejä puiden juurilta. Naisen kyseltyä makuupussiemme koostumuksesta lähdimme talsimaan kohti Holma-Saarijärveä. Suursmurffi ja hänen äpäräpoika-armeijansa oli miehittänyt Holma-Saarijärven laavun , joten pakenimme järven yli nuotiopaikalle. Nuotiopaikalla Huuliharppukostaja ja Tshernobyl-barn valmistivat possupihvejä samalla, kun Tri.Kalsari, Karhusilmä ja A. A. MasterBlaster hajoilivat laavun kanssa. Oli kylmä, nälkä ja pimeä.

Kohta kuitenkin päästiin joukolla syömään ja jopas olikin maittavaa mättöä pojat vääntäneet. Mahan täytyttyä ja nuotion lämmittäessä alkoi taas mieliala nousta. Karhusilmä painui edeltä yöpuulle ja kohta seurasivat muutkin. Laavussa oli tiivis ja lämmin tunnelma. A. A. MasterBlasterkin säilyi lähes lämpimänä ohuesta makuupussistaan huolimatta, koska toverit Karhusilmä lainasi hänelle järkyttävän rumat, mutta lämpöiset ghettohousut ja fleecetakin.

Aamu valkeni kauniina, mutta kylmänä. Jossain makuupussin uumenissa soi puhelin. Soitto oli tullut vieraasta numerosta. Numeroon takaisin soitettaessa vastasi terävä-ääninen “KATI!”. Siitä saikin koko joukko hyvät naurut ja päivä lähti hyvin käyntiin. “KATI!” oli soittanut väärään numeroon. Aamiaiseksi oli munia, puuroa ja kahvia, tosin vasta sen jälkeen, kun eilispäivän jäiset kahvit ja perunamuusit oli louhittu pakeista irti.

Sunnuntaina pyöri paikalla myös paljon erilaisia sunnuntaikävelijoitä. Valtaosalla oli joku koira mukana. Oli kauniita kävelijöitä ja kummallisen näköisiä kävelijöitä ja koiria. Oli jopa kaksi koiraa, jotka oli nimetty kahdella härskeimmällä naisen sukupuolielintä tarkoittavalla sanalla. Siellä metsä sitten raikasi P:tä ja V:tä, kun koiria komennettiin.

Lihapiirakoiden grillauksen ja syömisen jälkeen koko joukko lähti bussille. Bussipysäkille tuli myös Steissin klooni jostain toisesta lippukunnasta. Se herätti hilpeyttä. Puolen tunnin kärvistelyn jälkeen bussi tuli ja koko joukko hyppäsi kyytiin. Huuliharppukostaja soitteli huuliharpullaan musiikkia, joka teki kotimatkasta entistäkin hauskemman.

Partiolippukunta Olarin Eräkotkat ry